Of je nou thuis zit of op kantoor, niemand gaat meer door het leven zonder goed internet. Waar we vroegen een vaste computer hadden staan in huis, hebben we nu meerdere smart telefoons en laptops en tot onze beschikking. En we willen maar één ding en dat is: internet!


Waar je woont maakt uit

 

Je zou denken dat het tegenwoordig niet meer uit moet maken waar je woont om goed internet te krijgen. In de stad is de infrastructuur goed en modern ingericht waardoor snel internet geen enkel probleem is. Maar woon je ver buiten de stad of misschien zelfs wel op het mooie platteland? Dan kan het best zijn dat je moeite hebt om de juiste internet sterkte te ontvangen. Met glasvezel buitenaf kan je dit probleem oplossen. Pakketten als deze zorgen ervoor dat er een goede verbinding wordt aangelegd. Zo hoef je je dus niet druk te maken over je verbinding. Het is vaak zelfs mogelijk verschillende abonnementen te combineren. Bijvoorbeeld internet en telefoon provider. Ook als je wat verder weg woont. Zo heb je glasvezel Brabant, glasvezel Drenthe en nog veel meer locaties waar er glasvezel internet is te vinden. 

 

Glasvezel, wat is dat?


Het kan best zo zijn dat je eigenlijk geen idee hebt hoe dat nou allemaal zit met glasvezel internet. Of wat het precies is. Daarom nemen we je in dit artikel ook gelijk even mee in een snelcursus glasvezel internet. Glasvezel is een vezel gemaakt van glas, vandaar ook de naam. Je kan het zien als een heel dun draadje, net zo dun als haar. Door deze dunne vezel kan je data verzenden. Dit gebeurt met een ontzettend hoge snelheid. Zo snel dat het voor ons met het blote oog niet te zien is. De techniek is in de jaren ’60 ontwikkeld en hedendaags gebruiken we het voornamelijk voor supersnelle datatransport. Bijvoorbeeld voor het verzenden van ons internet. Hiervoor is een groot deel van de infrastructuur in ons land ook verandert. Onder de grond liggen allemaal kabels met vertakkingen naar verschillende steden. Dit netwerk van kabels noemen we het glasvezelnetwerk. En zo krijgen we dus supersnel internet bij ons in huis of op het werk. Handig toch? 

 

Hoe nu verder

 

Zoals we al eerder benoemd hebben maakt het voor het soort internet wat je ontvangt uit waar je woont. Check daarom op bijvoorbeeld Solcon wat de status van jouw internet bij jou in de buurt is. Laat je goed informeren en praat met een expert. Wie weet heb jij dan ook supersnel glasvezel internet!