Veel mensen die relatieproblemen hebben in hun huwelijk kiezen ervoor om te scheiden. Vaak heeft dit grote gevolgen voor jou en je kinderen en kan dit zeer vervelend zijn. Ook heb je een andere methode waarbij je gehuwd blijft, maar toch uit elkaar kan gaan. Deze methode noem je scheiden van tafel en bed en kan handig zijn voor meerdere redenen. Als je bijvoorbeeld christen bent mag je maar een keer trouwen en is dit voor veel mensen van belang. Met scheiden van tafel en bed kan je hiervoor zorgen en kan je scheiden van elkaar en alsnog gehuwd blijven. Zo kan je bijvoorbeeld wel met iemand anders gaan samenwonen, maar blijf je altijd gehuwd. Dit kan je natuurlijk altijd op een later moment opnieuw bekijken en kan je er alsnog voor kiezen om te scheiden. Daarnaast heb je voor deze methode wel een scheidingsadvocaat nodig omdat dit wel officieel moet gebeuren. Daarnaast is het scheiden van tafel en bed hetzelfde als een echtscheiding en moet je kijken naar bepaalde regels die van belang zijn. Zo kan je kijken naar alimentatie, maar ook naar de regeling van de kinderen. Als hier een ruzie over ontstaan kan de scheidingsadvocaat je goed ondersteunen en ook juridisch advies hierover geven.

Wanneer wordt scheiden van tafel en bed nog meer gebruikt?

Ook wordt scheiden van tafel en bed gebruikt als je even van elkaar weg wilt. Zo kan je bijvoorbeeld een pauze inlassen in je huwelijk en kan je een poos van elkaar wegblijven. Als je dan weer bij elkaar terugkomt kan je dit opzeggen en noem je dit een verzoening. Dit is natuurlijk veel handiger dan een echtscheiding en dat je opnieuw moet gaan trouwen. Ook kan het zijn dat het niet meer goed komt en kan je uiteindelijk alsnog kiezen voor een echtscheiding. Ook is het heel handig als je gelovig bent dat je kiest voor een scheiden van tafel en bed. Op deze manier blijf je gehuwd en is dit voor sommige mensen heel belangrijk.

Pro deo advocaat

Een advocaat nemen kan soms heel duur zijn en niet iedereen heeft hier het geld voor. Zo kan je ook op het internet kijken naar een pro deo advocaat. Deze advocaat wordt voor een gedeelte vergoed en zelf hoef je maar een beetje te betalen. Deze pro deo advocaat krijg je niet zomaar en hier moet je een aanvraag voor doen. Hierbij schrijf jij je probleem en geef je ook aan wat je inkomen is. Als dit inkomen te hoog is, is er een grote kans dat je aanvraag afgewezen wordt. Dit komt doordat pro deo advocaten vooral bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen die een normale advocaat niet kunnen betalen.